Creativiteit

Home / Creativiteit

CREATIVITEIT

Wil je je persoonlijke creativiteit een boost geven? Droom je ook van een beetje meer innovatie in je werk en omgeving? Van een teammeeting een creatief gebeuren maken, hoe doe je dat? Een gewaagd idee: hoe evalueren en voorleggen aan jouw sponsors om het een goede kans te geven? Van idee naar realisatie: op zoek naar de juiste techniek?

Misschien vindt of vond u het tijdverlies? Of er zijn of waren andere prioriteiten? Of geen budget, geen tijd? Of misschien weet u niet zo goed hoe eraan te beginnen, wie er bij betrekken, hoe structureren… en ja, indien een sessie niet goed wordt aangepakt, dan wordt die inefficiënt en nutteloos, tijdsverlies en weggesmeten geld…!

Nochtans is het niet zo moeilijk, en oh zo stimulerend voor uw medewerkers, bovendien goed voor de teamgeest. Met een sessie van één dag laten wij uw medewerkers kennis maken met een aantal technieken om “out of the box” te leren denken, bij voorkeur toegepast op een van uw projecten.

Met een tweedaagse sessie zorgen wij, samen met uw medewerkers, voor creatieve antwoorden op een prangend probleem of objectief. De twee dagen zijn nodig om tot realistische en haalbare suggesties te komen. Het moet goed zijn, zodat u er zeker kan van zijn dat u de tijd die u investeert ook dubbel en dik wordt terugverdiend. Op het einde is uw actieplan klaar.

Een sessie “kennismaking met creatieve technieken” vergt geen bijzondere voorbereiding. Enkel een groep van twaalf tot twintig enthousiaste medewerkers met… gegarandeerd, nog meer enthousiasme na de sessie.

Duur: 1 dag
Aantal deelnemers: 10…20.

Om meer resultaat te hebben en zeker voor een concreet probleem of innovatieplan, komen wij bij u langs voor een juiste omschrijving van het thema, probleem of doelstelling. Zijn uw medewerkers al bekend met “out of the box” technieken, dan volgt een eendaagse creativiteitssessie waarna u een voorstel ontvangt met minimaal drie valabele ideeën. Hebben uw medewerkers nog geen of weinig ervaring met creativiteitstechnieken, dan bevelen wij aan dit geheel in twee dagen te plannen.

Dag 1. “Idea generation”: workshop voor het zich eigen maken van technieken voor creativiteitssessies, het organiseren en leiden ervan: het objectief formuleren, divergeren, convergeren, evalueren. Kennis maken met “van idee naar innovatie”
Dag 2. “Van idee naar realiteit”. Een workshop waar dieper wordt ingegaan op de evaluatietechnieken, methodes en processen voor efficiënte en succesvolle realisatie van onderzoeksprojecten en productontwikkeling.

We hebben ook een lezing van ongeveer twee uur tot een halve dag (met inbegrip van een korte demo-workshop) , als kennismaking met creativiteit en innovatie, brainstorming en productontwikkeling. Tijdens deze lezing maakt u kennis met onze filosofie die gebaseerd is op jaren praktijk. Het zal u ook duidelijk worden wat wel werkt en wat niet, wat zin heeft en wat niet.

Duur: 2 uur tot een halve dag
Aantal deelnemers: onbeperkt

Heeft u nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!