Mens & Milieu

Home / Mens & Milieu

MENS EN MILIEU

Smeltende ijskappen, opwarming van de aarde, Beaujolais nouveau steeds vroeger in het jaar, bosbranden, energiebesparing, overstromingen, orkanen, cradle to cradle, composteren, selectieve afvalinzameling, recycleren, elektrische voertuigen… het zijn termen die 25 jaar geleden niet of nauwelijks aan de orde van de dag waren!

Als individu kunnen we niet veel, maar alle beetjes helpen en het is een voorbeeld voor de anderen om zorgzaam om te springen met wat de aarde ons biedt. Het kan een levensfilosofie worden, een manier van zijn zonder daarom te vervallen in diep-groen gedachtegoed of al predikend rond te trekken. Trouwens, lekkere warme zomers en lange nazomers… wie kan daar nu tegen zijn?

Is een “zero emission research center” op Antarctica een te extreme toepassing, te ver gezocht… of echt een stimulus, voorbeeld voor andere toepassingen, een voorbeeld voor andere landen? Want wat in extreme omstandigheden kan, kan overal… of niet?

We kunnen u vertellen welke manieren er zijn om het energieverbruik van uw installaties en infrastructuur te verminderen, te optimaliseren en te verbeteren. Ook maakt u kennis met nieuwe technologieën die de energiebalans kunnen verbeteren: het gebruik van warmtepomp, relighting, WKK (warmte-kracht installaties), biogas, gebruik van pellets, verbrandings optimalisatie…. Wij staan klaar met lezingen, infosessies, workshops, energy system reviews en aanbevelingen. We hebben ook een mooie presentatie over Antarctica, klimaatverandering, zero emission, passief bouwen…

Ook hebben wij actief meegewerkt aan de organisatie van workshops en studiedagen in binnen- en buitenland ter bevordering van duurzaam energiegebruik, energiebesparingen en inzet van hernieuwbare energie in industrie en gebouwen.

Ook bij u thuis komen we langs met advies voor energiebesparing, voor een EPC certificaat, voor een berekening van hoeveel minder u zou kunnen verbruiken en wat u ook financieel zou kunnen verdienen.

Onze warmtebeeldcamera komt daarbij prima van pas om te tonen waar warmte nutteloos ontsnapt, waar leidingen liggen, waar vochtplekken zijn, waar verbetering kan.

Heeft u nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!